понеделник, 20 август 2012 г.

PISS ENNUI

Вероятно вече сте се ориентирали из блога и установили, че в секция RECOMMENDED SUICIDE (кредитите отиват право при Disharmonic Orchestra) ще правя успешни или неуспешни опити да ви накарам да чуете нещо, което според мен си заслужава, но по една или друга причина не е получило гласност както сред масите, така и сред псевдо-елитарните музикални общности. Стартираме с един доста любопитен проект, който има по-скоро общо с уейв и джаз музиката, отколкото с метъла, но предвид увлеченията на много фенове по "тежката" музика без "тежък" дисторшън, вероятно ще ми простите. 



КОИ СА ТЕ: 
PISS ENNUI, което би трябвало да означава на развален френски "пикая с досада" или нещо подобно.

ОТКЪДЕ: 
Финландия. Място, където пият неприлично много, и понеже алкохолът на родна земя им идва твърде скъпо, правят организирани пътувания с ферибот до Русия през уикендите. 

КОЙ Е ВЪТРЕ: 
Anton и Janne, двама социопати, подвизаващи се съответно в пост-пънк бандата UltraNoir и дарк джаз проекта Heroin And Your Veins. На които също можете да обърнете внимание, ако решите, че Piss Ennui ви допадат.

ЗВУЧИ КАТО: 
Малка извратена нощна музика. Бандата е от лигата на гиганти като Bohren & Der Club Of Gore и The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, но е в пъти по-динамична. Напомня саундтраците на старите noir филми, което определено е плюс, що се отнася до атмосфера.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГО ЧУЯ:
Защото всеки уважаващ себе си психопат трябва да прекарва вечерите си под звуците на Piss Ennui. И защото в официалния си сайт вместо да се представят кой какъв е, предпочитат да цитират Буковски: "Пиенето е вид самоубийство, при което имаш възможността да се завърнеш на сутринта и да започнеш всичко отначало. Това е като да убиеш себе си, а после да се възродиш."

АКТУАЛЕН АЛБУМ:
Piss Ennui (2010). И добрата новина е, че можете абсолютно безплатно да се сдобиете с него на този адрес. 

КЪДЕ МОГА ДА НАУЧА ПОВЕЧЕ:
Повече - доста трудно, но добро начало би бил официалният им сайт, както и горепосочената страница в Bandcamp.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар