сряда, 29 август 2012 г.

NEUTRON HAMMER - IRON STORM EVOCATION (PRIMITIVE REACTION)


Музикалният облик на Финландия далеч не се изчерпва с групи като Nightwish и Children Of Bodom. За щастие. А за още по-голямо щастие по-грубата му и нешлифована страна не се ограничава с актове като Beherit и Impaled Nazarene, а открива гледка към необятен ъндърграунд, част от който са и NEUTRON HAMMER. След едно демо на касетка с тираж от 200 бройки и два мини албума, началото на септември ще отбележи и премиерата на първото им дългосвирещо издание. Нека си го кажем - Kaosbringer, J. Pervertor, Ronitor и P. Maleduktus не са особено заинтересовани какво се е случвало с метъла след 87-ма, и по показател примитивизъм гайгеровият им брояч показва меко казано завишени нива.


Зли и насечени рифове от онези, които Nocturno Culto и Fenriz обичат да редят в последните записи на Darkthrone, посрещат ушите ви с откриващата Sodomorgia (заглавията на повечето парчета не оставят съмнение кои са главните вдъхновители на четворката) и доминират в следващите 40 минути, отдавайки почит на старото злато в най-чистата му форма. War Fucking War е парче, което звучи като изгубена част от култовото EP Morbid Tales (сещате се на кого), а вокалите в Heretics of Iron Storm и Preacher Of Blasphemy създава приятни асоциации със златните години на спийд метъла, когато Tom Araya още е бил рошав двадесетинагодишен хлапак с мисия да изправи космите по врата на зализаните диско фенове.
Iron Storm Evocation просто ви кара да се чувствате комфортно - но не като размазани на дивана с вчерашния вестник и чаша 3 в 1 плужеци. Говорим си за момента, в който юмруците ви са здраво стиснати и кръвта ви слиза в прасците, за да подготви тялото при нахлуването в поредния съркъл пит... 

За фенове на ранните Celtic Frost, Destroyer 666, Desaster, Aura Noir
7.5 Torden

3 коментара:

  1. Оуу, това трябва да се чуе!

    ОтговорИзтриване
  2. Добро - добро. Благодаря за новата група. Може да хвърлиш едно ухо на Cast Iron (пак Финландия), макар да нямат много общо с пичовете по - горе. Едно - единствено ЕР и до там

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти за предложението, Eliminator! Неотдавна чух Cast Iron, адски зарАзен спийд метъл, жалко само, че си остават с минито. Колкото до представянето на банди, винаги съм отворен за идеи :)

    ОтговорИзтриване